Esteettisen lääkärin tekemät ihonhoidot

Ihon kuorinnat

Keskisyvät ihon kuorinnat esimerkiksi TCA:lla eli trikloorietikkahapolla voidaan tehdä turvallisesti syksyn ja talven aikana. Yleensä TCA kuorinnoissa suositellaan sarjahoitoa, jotta kuorinnan lopputulos olisi tasainen. TCA-kuorinnan jälkeen iho kuoriutuu seuraavan viikon aikana yleensä kevyesti hilseilemällä. Runsaassa auringossa paksuuntunut iho saattaa kuoriutua enemmän varsinkin paksummilta ihoalueita. TCA-kuorinnan käyttöaiheita ovat auringon UV-säteilyn aiheuttamat ikääntymisvauriot, pienet juonteet, aknearvet, veltostunut iho tai hyperpigmentaatio.

Biorevilisaatio PRX-T33

PRX-T33 on uuden sukupolven anti-aging -menetelmä sivuvaikutuksia ja neuloja. PRX-T33:n uniikki, kansainvälisesti patentoitu koostumus stimuloi kollageenin tuotantoa ja syväkosteuttaa ihoa palauttaen ihon nuorekkuuden. Sen teho perustuu trikloorietikkahapon (TCA) korkeaan pitoisuuden, vetyperoksidin (H2O2) ja Kojic-hapon ainutlaatuiseen yhdistelmään, joka mahdollistaa hoidon vaikutukset dermiksessä,  jolloin ihon pintakerros säilyy vaurioitumattomana. PRX-T33 hoitoa voidaan tehdä ympäri vuoden, sillä se ei herkistä ihoa auringonvalolle. Hoito ei myöskään vaadi toipumisaikaa. Tulokset ovat sekä välittömästi nähtävissä että pitkäkestoisesti vaikuttavia. PRX-T33 on myös erinomainen esihoito muille esteettisen lääketieteen hoidoille, kuten täyteainehoidoille. Se toimii hyvin vaihtoehtoisten hoitomenetelmien kanssa tehostaen näiden menetelmien vaikutuksia ihossa. Hoitoa suositellaan otettavaksi 3-5 kerran sarjahoitona.

Hyaluronihappo täyteaineen poisto hyaluronidaasilla

Hyaluronihappopohjaisia täyteaineita pistetään nykyään paljon kasvojen alueelle, ja etenkin huuliin. Tavanomaisia syitä poistaa täyteaine on, että väärän rakenteista ainetta pistetään väärin, täyteainetta on liikaa tai täyteaine kapseloituu, jolloin ainoa keino poistaa aine on hajottaa se hyaluronidaasilla. Jos esimerkiksi huuliin pistetty täyteaine on väärän rakenteista, se saattaa karata ylähuulen yläpuolelle ja aiheuttaa ankkamaisen efektin. Hyaluronidaasi lääke on Suomessa erityisluvallinen valmiste. Hyaluronidaasi tulisi olla tarjolla kaikissa hyaluronihappopistoksia tarjoavissa hoitopaikoissa komplikaatioiden varalle. Hyaluronidaasi pilkkoo hyaluronihapon ja hajonnut aine kulkeutuu imuteitä pitkin pois. Hoidon toteuttaa hoitoon perehtynyt lääkäri. Täyteaineen poisto onnistuu tavanomaisesti yhdellä käynnillä ja vaikutus käynnistyy välittömästi. Joskus aine on levitetty moneen kerrokseen monella pistoskerralla, jolloin poisto saattaa vaatia uusinnan. Lopullinen tulos on valmis viimeistään kahden viikon kuluttua hoidosta.